VRAAG en antwoord – Ernst von scheven

Is er een wachtlijst?
Nee, wij werken met een boekingssysteem. Je kunt op de boekingspagina kijken welke data beschikbaar zijn voor een shoot. Je kunt uit twee verschillende tijden kiezen op een dag.

Wat als ik de fotoshoot wil verplaatsen of annuleren?
Is er iets aan de hand waardoor je de shoot moet afzeggen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wanneer je meer dan 48 uur van tevoren meldt dat de shoot niet door kan gaan, kan de shoot kosteloos worden verplaatst naar een andere dag of worden geannuleerd. Wanneer je de shoot minder dan 48 uur van tevoren moet verplaatsen naar een andere dag, zullen wij helaas toch 50% van het totale basisbedrag in rekening moeten brengen. Bij volledige annulering van de shoot minder dan 48 uur van tevoren, zijn wij helaas genoodzaakt om het totale basisbedrag in rekening te brengen.

Mijn hond is soms wat angstig, is een studioshoot wel goed voor hem?
Wanneer een hond angstig is aangelegd, kun je je afvragen of je de hond een plezier doet met een studioshoot. Ondanks dat we altijd de tijd nemen om de hond te laten wennen kan de studio voor sommige honden teveel spanning met zich meebrengen. Vaak zijn het dan de flitsen van de studiolampen waar de hond angstig voor is. Waarschijnlijk omdat hij dit associeert met vuurwerk en/of onweer. Een outdoorshoot kan dan wellicht een betere keuze zijn.

Kynoweb behoudt altijd het recht om een shoot af te breken wanneer de fotograaf van mening is dat het welzijn van de hond in het geding is.

Waar moet ik naartoe komen?
Ernst beschikt over een eigen fotostudio in Den Haag,
In het geval van een outdoorshoot wordt de locatie in overleg bepaald. Houdt wel rekening met extra reiskosten bij een locatie verder dan 10 km vanaf de postcode 2592 in Den Haag van € 0,40 per km (dit is een vergoeding voor reiskosten en reistijd) .

Hoe lang duurt een fotoshoot?
Dit varieert per type shoot. Zo duurt een studioshoot gemiddeld 30-60 minuten, een outdoorshoot 1 – 2 uur en een nestshoot 1,5 – 2 uur. Meer tijd is in overleg altijd mogelijk.

Mijn hond kan niet los, is dat een probleem? (bij outdoorshoot)
Nee hoor, dat maakt niet uit. Als een hond niet los kan, dan maken we de foto’s aan de riem of we proberen een locatie te vinden die afgesloten is.

Is het handig als ik mijn hond laat uitleven voordat we beginnen zodat hij minder druk is?  (bij outdoorshoot)
Nee, dit is geen goed idee. Het is juist leuk om veel actiefoto’s van de hond te kunnen maken, anders is hij al moe voordat we begonnen zijn!

Kan ik meer dan 1 hond laten fotograferen?

Ja, natuurlijk. Wanneer je meerdere honden hebt, kunnen ze om de beurt, maar ook samen op de foto. De meerprijs van een shoot met meerdere honden kunt u bekijken in onze shootcalculator. Dit geldt ook voor een nestshoot. Hoe groter het nest hoe meer tijd we kwijt zullen zijn om alle puppy’s te fotograferen.

Kan ik ook samen met mijn hond op de foto?
Geen probleem. De fotoshoot wordt altijd afgestemd op de wensen en mogelijkheden van baas en hond (en fotograaf).

Wat kan ik zelf doen tijdens de reportage?
Jij kent je hond het beste en je kent vast wat trucjes waardoor je hond beter luistert. Is hij gek op een bepaalde snack of gaat hij heel braaf zitten als hij zijn balletje ziet? Meld het en je bent een perfecte assistent tijdens de fotoshoot. Ook zal de hond zich meer op zijn gemak voelen als jij in de buurt bent, zo kunnen wij de mooiste momenten vastleggen. Niemand kent jouw hond zo goed als jij zelf.

Mag ik iemand meenemen die kan helpen tijdens de shoot?
Het is altijd handig om een paar extra handen te hebben. Bijvoorbeeld om een balletje over te gooien om de aandacht van de hond vast te houden. Voor zowel jou als voor ons is het dus handig als er een extra persoon aanwezig is!

Mag ik spulletjes van thuis meenemen naar de shoot?
Jazeker, als je weet dat de hond heel aandachtig kijkt naar dat ene knuffeltje, dan is het handig om deze mee te nemen. Of wie weet vind je het ook wel leuk om je hond te vereeuwigen samen met zijn favoriete speeltje. Denk er wel aan dat alle details zichtbaar zijn op de foto’s dus zorg voor een mooi speeltje!

Moet mijn hond bepaalde commando’ s kennen voor ik een shoot met hem kan doen?
Nee, dit is niet verplicht. Maar het is zowel voor jou als voor ons gemakkelijker wanneer de hond naar bepaalde commando’s luistert. Denk van tevoren na over hoe jij je hond graag op de foto wilt zien en oefen de bijbehorende commando’s (zitten/liggen/blijven op afstand/staan). Puppy’s zijn natuurlijk lastig te sturen en laten wij dan ook zoveel mogelijk hun gang gaan. En wanneer het tijdens de shoot niet precies gaat zoals verwacht of gehoopt, dan kijken we naar wat er op dat moment wel lukt. We houden het graag relaxed!

Waar betaal ik bij een shoot precies voor?
Je betaalt voor de tijd van de shoot, maar ook voor de voorbereiding en nabewerking. Hiernaast zijn er de nodige zakelijke kosten die worden meegenomen in het tarief. Bij een studioshoot zijn er bv ook extra kosten voor de gebruikte materialen.

Op welke manieren kan ik voor de shoot betalen?
Betaling van de shoot is mogelijk vooraf via een factuur of op de dag zelf contant of via onze pinautomaat (als je wil pinnen laat dit vóór de dag zelf weten!).

Hoe kan ik na de shoot mijn foto’ s bekijken en bestellen?
Binnen twintig werkdagen worden de geslaagde foto’ s op een besloten gedeelte van de website geplaatst. Hiervoor krijg je een persoonlijk wachtwoord waarna je in alle rust kunt beslissen welke foto’s je wilt bestellen en op welk formaat. Hierbij bestaat ook de mogelijkheid tot het afdrukken op o.a. canvas, een T-shirt of mok of op posterformaat. Leuk voor jezelf of als cadeau!

Downloads zijn na betaling direct beschikbaar. Afdrukkken tot 20 x 30 cm zijn, op een werkdag voor 15.00 uur besteld, de volgende dag in huis. Voor de andere producten gelden afwijkende levertijden.

Kan ik de foto’s ook in zwart/wit of sepia bestellen?
Ja, dat is geen enkel probleem. In de shop zit de mogelijkheid om voor verschillende variaties per foto te kiezen.

Ik heb een besteltegoedcode ontvangen. Hoe werkt dit?
Het bedrag aan besteltegoed kun je inwisselen in de shop door middel van een code die je ontvangt. De eventuele overblijvende kosten van de bestelling betaal je via iDeal, Paypal, bankoverschrijving of met creditcard.

Waar kan ik allemaal uit kiezen in de shop?

  • downloads in verschillende resoluties (afhankelijk van het doel en gebruik)
  • afdrukken in verschillende formaten tot 70 x 70 cm
  • afdrukken op o.a. een mok, muismat, kussensloop, t-shirt of bbq-schort.

Kan ik ook op een later moment nog (na)bestellen?

Jazeker, de foto’s van iedere reportage blijven maar liefst 3 jaar in de shop staan. Met het wachtwoord wat je hebt gekregen behoud je dus toegang.

Share This